De e-mail weergeven als webpagina

Nieuwsbrief november 2020
12 november 2020

Beste klant,


Het lijkt wel alsof het werken “in de cloud” volledig zijn weg heeft gevonden naar allerlei organisaties en gebruikers. We lezen niet anders dan dat bestanden en applicaties soepel in de cloud te benaderen zijn. Maar het feit is dat het overgrote deel van die applicaties nog helemaal niet geschikt is om overgezet te worden naar de cloud. Legacy applicaties, die op lokale servers draaien, en verbonden zijn met lokale databases en systemen, lenen zich daar niet zomaar voor. Vanuit SoftwareONE werken wij hard om oplossingen te bieden die jou hierbij van dienst kunnen zijn. In 2019 is een belang genomen in InterGrupo, een specialist in applicatie modernisatie en cloud technologie-oplossingen. Na een lange, succesvolle samenwerking is afgelopen dinsdag bekendgemaakt dat SoftwareONE deze specialist, met 1.400 medewerkers, volledig overneemt. Dat is bijzonder goed nieuws, zeker voor onze klanten in Nederland. Hiermee hebben wij nog meer kennis om jou te helpen in de digitale transformatie.


IT draait ook om inzicht in je assets. SoftwareONE biedt al jarenlang IT-asset management-oplossingen aan om klanten te helpen de juiste beslissingen te nemen. Het ITAM Forum is een non-profit organisatie die onder leiding staat van ITAM-professionals. Hun doel is om de bekendheid met IT Asset Management te vergroten en de voordelen te laten zien. Wij zijn erg trots dat we sinds oktober deel uitmaken van het ITAM Forum. Meer informatie kun je hier terugvinden.


Veel leesplezier!


Met vriendelijke groet,

Michel van Teijlingen

 
700x250-blog.jpg

BLOGS EN EBOOKS

VMware-webinar.jpg
Blog: VMware en de Public Cloud

De public cloud heeft voor een enorme shift gezorgd als het gaat om het leveren van applicaties richting de business. Een groot voordeel is dat organisaties door middel van containers, micro-services en Kubernetes veel sneller nieuwe applicaties kunnen leveren of kleine aanpassingen kunnen doen die voorheen soms weken of maanden zouden kosten.


Door de grote vraag naar nieuwe applicaties lopen veel IT-organisaties nu tegen het probleem aan dat ze de business niet meer kunnen bijhouden als het gaat om het aanleveren van resources. Het gaat nog te vaak over het aanhouden van de lampen in plaats van het bezig zijn met innovatieve oplossingen die de organisatie gaat versnellen en transformeren.


Ferdinand Stijn geeft in zijn blog antwoord op de belangrijkste vraag: "Hoe gaan IT en de business optimaal samenwerken zodat organisaties snel en efficiënt nieuwe diensten richting hun klanten kunnen leveren".

CASB webinar 250.jpg
Blog: Automatiseren met Red Hat Ansible

In elke organisatie moeten gebruikers worden voorzien van software om hun werk uit te kunnen voeren. Voor IT-afdelingen betekent dit extra werk. Als je één keer een installatie moet doen, dan ga je dit niet volledig automatiseren, maar als je regelmatig dezelfde handelingen uitvoert wil je dit juist wel. Drie keer eenzelfde handeling uitgevoerd is er één teveel. De vraag is dus: hoe kan IT het werk efficiënter en effectiever uitvoeren? Een oplossing is het inzetten van automatiseringstools.

In zijn blog beschrijft Jan van Bruggen de werking van Ansible aan de hand van een voorbeeld en laat hij zien welke voordelen er aan deze tool verbonden zijn. Op 26 november is Jan ook een van de presentatoren van het webinar over Ansible, samen met collega's Ruud Baas en Eelco Audiffred. Wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met een van deze specialisten.

IBM-cloud-pak-integration.jpg
Blog: IBM Cloud Paks for Integration

Door digitalisering en nieuwe mogelijkheden om markten en gebruikers beter te bedienen, komt de businesswaarde van IT beter naar voren. Cloudgebaseerde microservices en functionaliteit via API’s vormen veelal de basis van nieuwe oplossingen. Uitdaging is een adequate integratie hiervan in het bestaande IT-landschap. Cloud Pak for Integration biedt uitkomst. Het stelt je in staat om alles binnen één platform te laten samenkomen.


Lees de blog van Loyd van Dijke van IBM en Robert Bloemen van SoftwareONE. Dit is de vierde blog in een reeks over Cloud Paks (Cloud Pak for Multicloud Management, Cloud Pak for Data en Cloud Pak for Applications).

700x250-pyracloud.jpg
PYRACLOUD
PyraCloud-nieuw.jpg

PyraCloud is vernieuwd!

Een nieuw vast onderdeel van onze nieuwsbrief is ons platform PyraCloud. Wil je weten hoe je de maximale waarde kunt halen uit je softwareportfolio met PyraCloud, lees dan het interview met Sven Lap. In deze nieuwsbrief bespreken we de vernieuwingen aan het PyraCloud platform.


Het PyraCloud User Experience lab heeft honderden interviews gehouden met gebruikers die feedback gaven en deelnamen aan ontwerpsessies. We hebben alle aanbevelingen overgenomen om het menu en de navigatiestructuur binnen het platform te vereenvoudigen en we hopen dat iedereen net zo enthousiast bent als wij over de resultaten!


Het nieuwe menu richt zich op de bedrijfsresultaten, waarbij de belangrijkste aspecten van jouw kritische taken worden onderverdeeld:

 • Het kopen van nieuwe software en clouddiensten
 • Het analyseren van jouw uitgaven
 • Controle van jouw inventaris
 • Bewaking van de diensten die je bij SoftwareONE afneemt.

In het Engelstalige blog: Welcome to the new PyraCloud geven we een overzicht van alle veranderingen.


Heb je nog geen PyraCloud toegang? Vraag jouw persoonlijke login aan bij het Inside Sales team.

700x250-oplossingen.jpg

SOFTWAREONE OPLOSSINGEN

SAMSimple-logo.jpg

SAMSimple

Software Asset Management (SAM) is een belangrijke bedrijfsstrategie, die gericht is op het verkrijgen van inzicht en het optimaliseren van jouw fundamentele bedrijfsresource: software. SoftwareONE’s Managed Service SAMSimple helpt je om jouw licentiepositie te begrijpen, en zorgt ervoor dat je kosten kunt besparen en zeker bent van je zaak tijdens een audit.


Voordelen

 • Verlaag softwarekosten: profiteer van de resources bij SoftwareONE en identificeer kostenbesparingen in complexe licentiecontracten
 • Verklein jouw risico's: halfjaarlijkse compliance-rapporten met adviezen van onze licentie-experts.
 • Optimaliseer operationele kosten: klaar om toonaangevend SAM-platform te gebruiken met snelle en efficiënte inwerkprocedure.
 • Eenvoudig licentiebeheer: eenvoudige en nauwkeurige contractverlenging dankzij transparantie en beslissingen gebaseerd op feiten.
700x250-nieuws.jpg
NIEUWS
ITAM forum-logo.jpg

SoftwareONE deelnemer ITAM Forum

IT Asset Management (ITAM) heeft zich in het verleden gericht op de naleving van softwarelicenties, maar ITAM-teams bieden organisaties zoveel meer dan alleen compliance. ITAM-professionals hebben meestal in de schaduw gewerkt, maar recentelijk is ITAM in de schijnwerpers gezet. Dit heeft geleid tot een behoefte aan professionele organisaties om bedrijven te informeren over ITAM en alle voordelen die het te bieden heeft. SoftwareONE is er trots op deel uit te maken van het ITAM Forum, zodat we IT-professionals kunnen helpen om te gaan met de huidige uitdagingen en hen te helpen bij het realiseren van: kostenbesparingen, verbeterde beveiliging, bedrijfsflexibiliteit/digitale transformatie, risicomanagement en vele andere secundaire voordelen voor hun organisaties.

Lees hier meer over het ITAM Forum »
Gartner-rapport.jpg

Gartner Magic Quadrant rapport

Gartner heeft SoftwareONE benoemd als leader in het 2020 Magic Quadrant for Software Asset Management Managed Services. In het rapport, dat in augustus verscheen, erkent Gartner de bekwaamheid en de uitgebreide visie van SoftwareONE.

Inmiddels is het volledige rapport als download beschikbaar!

Vraag hier het volledige rapport aan »

Veeam-logo.jpg

Veeam socket-licenties

Op 1 januari 2021 stopt Veeam met de verkoop van Standard- en Enterprise-editie socket-licenties. Dit geldt voor Veeam Backup & Replication- en Veeam Availability Suite-producten voor alle nieuwe en klanten zonder contract. Dit heeft geen impact op bestaande socketklanten. Deze kunnen de socket-licenties blijven gebruiken en verlengen voor hun huidige producten, edities en support. De Enterprise Plus-editie met Productionsupport (24/7) is de enige versie die per socket leverbaar blijft voor nieuwe klanten.

In 2021 zal Veeam gebruik blijven maken van Veeam Universal Licenses (VUL's) voor nieuwe klanten en is Veeam Backup & Replication, Veeam Availability Suite en Veeam Backup Essentials beschikbaar. Met deze opties kunnen gebruikers cloud-based, virtuele en fysieke workloads zowel on-premises als in de cloud beveiligen. Met één licentie wordt één VM, één server, één cloud-VM, één applicatie of een pakket met drie workstations beveiligd en worden meestal verkocht in bundels van 10 licenties.

Meer weten? Neem contact op met Läslo Brouwer »
Nvidia-logo.jpg
Nvidia-oplossingen voor virtuele GPU's

Webinar ‘Thuiswerken de nieuwe standaard; is jouw omgeving hierop voorbereid?’ Dinsdag 15 december om 11:00 uur.

Een lagere werkdruk, eenvoudiger beheer, creatieve vrijheid en 95% minder energieverbruik. De NVIDIA-oplossingen voor virtuele GPU's zetten de maatstaf voor gevirtualiseerd werken en stellen elke virtuele machine in staat om te profiteren van dezelfde GPU-voordelen als een fysieke desktop-pc.

Weten wat deze oplossingen voor je organisatie - in deze tijd waarin thuiswerken de nieuwe standaard is - kunnen betekenen? Download dan de whitepaper of volg de webinar op dinsdag 15 december 2020 vanaf 11:00 uur. Gedurende deze interactieve sessie kom je alles te weten over de effecten van grafische acceleratie op jouw gebruikerservaring binnen virtuele desktop- of app-omgevingen. Ook geven we handige tips en tricks omtrent serversizing en het finetunen van omgevingen voorzien van grafische acceleratie, zodat jouw gebruikers optimaal remote kunnen werken.

Schrijf je nu in voor de webinar en ontvang een handig digitaal notitieblok!

Microfocus-logo.jpg

Micro Focus Realize 2020 - virtueel, interactief event

Voor een duurzaam succes van de digitale transformatie is een evenwichtige en methodische aanpak nodig. Een die een soepele werking, snelle innovatie en algemene veiligheid combineert met analytics om de juiste beslissingen te nemen en tegelijkertijd vooruitgang te boeken.

Micro Focus organiseert op dinsdag 17 november een virtueel event met korte, interactieve presentaties. Ervaar hoe Micro Focus bedrijven helpt hun digitale transformatiedoelen te bereiken.
Adobe Document Cloud
Adobe Acrobat Document Cloud Adobe heeft een infographic gemaakt over Acrobat Document Cloud (DC), waarin je informatie aantreft over de mogelijkheden van Acrobat DC, vijf redenen om over te stappen en bijvoorbeeld zeven taken die je met Acrobat DC kunt uitvoeren. Wil je meer weten over Adobe of heb je advies nodig? Neem dan contact met ons op.

Bekijk de infographic »
700x250-webinars.jpg

WEBINARS

ITValue-webinar.jpg

Webinar: Hoe ontlasten en moderniseren we de IT-servicedesk? (24 november)

Met de invoering van de tweede intelligente lockdown staan veel organisaties voor een grote uitdaging. Om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen moet je je bedrijf op afstand kunnen runnen. Naast het faciliteren van technologie om het thuiswerken mogelijk te maken zien we een stijging in het aantal IT-service requests die hiermee gepaard gaan. Het gaat hier om nieuwe vragen zoals:

 • Veilige toegang tot de werkplek, applicaties en diverse databronnen
 • Onderbezetting van de IT-servicedesk door toenemende werkdruk
 • COVID-19 besmettingen van teamleden

In tijden van crisis is het daarom belangrijk om goede hulp te bieden op afstand. SoftwareONE en IT-Value begeleiden klanten bij hun digitale transformatie en zorgen dat visie, strategie en technologie op elkaar aansluiten. We zien het vaak gebeuren dat het beheer pas achteraf komt. Op dit laatste punt zoomen we tijdens dit webinar verder in. Wat is modern beheer en hoe helpt het mij om kosten te verlagen en tegelijk de kwaliteit van mijn IT-dienstverlening te verbeteren.

Webinar: Red Hat Ansible - Automatiseer, Configureer, Test (26 november)

Red Hat Ansible is een bekende tool voor een groot deel van de systeembeheerders. Waarom is dat dat eigenlijk zo? En beter nog: waarom zou je voor dit product kiezen? Een veelgehoord argument is de eenvoud van dit product, en het belangrijkste misschien nog wel, de leercurve die daar mee gepaard gaat.


Of je nu een door gewinterde sysadmin bent of je een nieuwkomer op dit gebied: de automatisering-scripts zijn gemakkelijk te lezen en met de vele modules waar je gebruik van kunt maken is er bijna geen omgeving die je niet kunt aansturen met dit product. Windows, Linux, Unix, firewalls, netwerkapparatuur, containers, enz.: je kunt het allemaal beheren, configureren en borgen met één tool.


Op 26 november 2020 laten we je in een Live webinar van 10:00-11:00 uur zien wat de voordelen zijn van Ansible en Ansible Tower.

Oracle-Java-webinar.jpg
Webinar: Java Updatesessie (3 december)

Bijna iedere organisatie maakt gebruik van Oracle Java. Veel organisaties hebben nooit specifiek gekeken naar de wijze waarop Java werd ingezet; het was immers “open source”. Dit is veranderd sinds Oracle een aantal wijzigingen heeft doorgevoerd in haar beleid. De wijzigingen hebben geleid dat het een grote uitdaging wordt om tot een goede keuze te komen.

Op 3 december bespreken Roy Reijnen, Solution Advisor (SoftwareONE) en Richard Spithoven (B-lay a SoftwareONE Company) welke wijzigingen Oracle heeft doorgevoerd, wat dit voor jouw organisatie betekent en welke opties er op dit moment beschikbaar zijn.

Photo

On-demand webinar Commvault

Veel bedrijven hebben applicaties draaien binnen Salesforce. Per 31 juli 2020 is Salesforce echter gestopt met haar standaard Back-up & Recovery mogelijkheden. Salesforce adviseert haar gebruikers om zelf de back-up van de CRM-data te gaan verzorgen. SoftwareONE kan jou daarbij helpen.

Met technologie van Commvault is het mogelijk om een algehele Back-up & Recovery van Salesforce-data, op een efficiënte manier te bewerkstelligen. Soms als add-on op jouw bestaande oplossing of als managed dienstverlening met BackupSimple.

700x250-vmware-webinar.jpg

On-demand webinar VMware Cloud Foundation

Veel organisaties investeren in een cloudstrategie waar verouderde applicaties worden gemigreerd naar de Public Cloud. Maar helaas is de weg hiernaartoe lastig, denk aan het moeten aanpassen van je applicaties, het trainen van je IT-personeel en het voorkomen dat je public cloudomgeving een nieuwe technologiesilo wordt. Het webinar Datacenter Modernisatie met VMware Clkoud Foundation geeft inzicht in de uitdagingen waar verschillende organisaties mee te maken hebben en welke mogelijkheden de hybride cloud kan bieden.