De e-mail weergeven als webpagina

Nieuwsbrief augustus 2020
14 augustus 2020

Beste klant,


We hebben bij SoftwareONE zelf in het afgelopen half jaar gezien hoe snel de wensen en eisen van medewerkers veranderen. Van een organisatie die voornamelijk bij elkaar kwam op ons kantoor in Amsterdam, naar een organisatie waarbij iedereen thuis wilde (en moest) werken. Die omschakeling heeft een enorme inspanning gekost, niet in de laatste plaats van onze IT-afdeling. Zij ondersteunen de omschakeling naar Microsoft 365 (voorheen Office 365), zodat het voor iedereen bij SoftwareONE mogelijk is om overal en op elk apparaat in een beveiligde omgeving te werken. Zit jouw organisatie ook in een migratie of is er hulp nodig bij de technische implementatie? Bezoek onze Microsoft Teams pagina voor meer informatie. Vraag je je af hoe wij je helpen en toegevoegde waarde kunnen bieden? Bekijk dan onze nieuwe animatievideo.


We hebben in deze nieuwsbrief een aantal interessante items. Laten we beginnen met de bekendmaking van onze positie als Leader voor SAM Managed Services in het Gartner Magic Quadrant. Omdat we in Nederland al jaren aan de weg timmeren als het gaat om het beheer van software, ben ik er enorm trots op dat we dit hebben bereikt. Ook in de tweede helft van dit jaar is onze focus gericht op het uitbreiden van onze dienstverlening en toegevoegde waarde voor klanten. In die lijn past ook de overname van B-Lay om onze Software Lyfecylce Management diensten uit te breiden, evenals onze kennis en oplossingen voor SAP en Oracle. Daarnaast is GorillaStack nu onderdeel van SoftwareONE. Deze organisatie biedt een cloud cost management en real-time event monitoring SaaS-platform voor AWS (en op termijn Azure). Door het integreren met PyraCloud, levert het veel inzichten op. GorillaStack helpt bij het automatiseren van processen waardoor besparingen gerealiseerd worden.


Ons platform PyraCloud wordt een vast onderdeel van onze nieuwsbrief. We willen jullie graag kennis laten maken met de voordelen en mogelijkheden van het platform. In deze nieuwsbrief lichten we de "Procurement Workbench" eruit, waarmee je o.a. softwarebestellingen kunt plaatsen.


Veel leesplezier!


Met vriendelijke groet,

Michel van Teijlingen

NIEUWS
Gartner Magic Quadrant 250.jpg
SoftwareONE in Magic Quadrant

Fantastisch nieuws over onze Software Asset Management propositie. Al jarenlang helpen wij klanten bij het beheer van hun softwarecontracten en begin deze maand hebben wij van Gartner te horen gekregen dat wij zijn opgenomen in hun Magic Quadrant als Leader. Wij zijn uiteraard enorm trots op deze erkenning! Het Gartner Magic Quadrant geeft een beeld van de positie van dienstverleners op een bepaald gebied en positioneert daarbij organisaties in een van de vier kwadranten, Challengers, Niche Players, Visionaries en Leaders. Bekijk ook onze vernieuwde managed services op het gebied van SLM zoals SAMSimple, SLMAdvanced en DSCSimple

B-Lay.jpg
SoftwareONE neemt B-Lay over

Wellicht heb je het nieuws al gehoord, maar op 13 juli mocht SoftwareONE de expertise van B-lay toevoegen aan haar Software Lifecycle Management (SLM) en Software Asset Management (SAM) portfolio. B-lay helpt klanten op het gebied van SAM advisory en managed services voor SAP en Oracle. Het hoofdkantoor van B-Lay is gevestigd in Utrecht en biedt meer mogelijkheden op het gebied van kennis en delivery binnen Europa. Ook wordt de IP van het platform Zyncc geïntegreerd in SoftwareONE’s PyraCloud platform. De mogelijkheden van het PyraCloud platform zorgen dat klanten on-premise software sneller inzichtelijk kunnen krijgen en cloud workloads eenvoudig kunnen optimaliseren.

GorillaStack.jpg
SoftwareONE breidt portfolio uit met GorillaStack

SoftwareONE heeft onlangs GorillaStack overgenomen, een cloud cost management en real-time event monitoring SaaS-platform voor Amazon Web Services (AWS). Het platform zal op korte termijn ook beschikbaar worden gesteld aan Azure klanten. GorillaStack's medeoprichters CEO Oliver Berger en CTO Elliott Spira zullen beiden verder gaan in leidinggevende functies bij SoftwareONE. GorillaStack is een van de slechts vijftien organisaties wereldwijd die de AWS Cloud Management Tools (CMT) competentiestatus voor resource- en kostenoptimalisatie hebben bereikt. In deze blog vertelt onze Chief Innovation Officer Mike Fitzgerald meer over de overname.

Cognni.jpg
Referentie: ONEClub voor ISV's - Cognni

Cognni is een Microsoft Co-sell partner die je een kant-en-klaar AI-platform biedt voor het analyseren, ontdekken en onderzoeken van kwetsbaarheden in de IT-omgeving. Cognni Information Intelligence geeft je hierbij direct toegang tot gedeelde informatie in de cloud. Cognni en SoftwareONE werken al geruime tijd samen. Door de expertise van SoftwareONE en het gebruik van AzureSimple, kreeg Cognni volledig zicht in alle Azure-uitgaven. Er werd een contractvorm gekozen die veel gunstiger was om als ISV niet alleen klanten wereldwijd te kunnen bedienen, maar die ook structurele kostenbesparingen opleverde.


Wil je ook grip krijgen op jouw Azure-kosten als ISV? Bekijk de vlog van Benny van der Poel waarin hij de juiste tools bespreekt met Gertjan Jongeneel, Azure Solution Architect.

BLOGS en eBOOKS
Red Hat SAP.jpg
Blog: Red Hat Enterprise Linux: dé uitkomst voor SAP Solutions

Bij de huidige SAP R/3 omgeving kunnen klanten zelf kiezen of ze Oracle, DB2 of een andere ondersteunde database wensen te gebruiken. Met de introductie van het nieuwe licentiemodel SAP HANA is dat niet meer mogelijk. SAP HANA is namelijk niet geschikt voor Windows en draait enkel op een Linux distributie.


Gelukkig ondersteunt Red Hat al jaren een Enterprise Linux versie voor SAP. Jan van Bruggen, Solution Specialist Red Hat, vertelt je hier graag meer over in zijn blog.

eBook EDR.jpg
eBook: Endpoint Detection and Response

Endpoint Detection and Response (EDR) geeft meer kennis, meer inzicht en een betere bescherming tegen hedendaagse dreigingen. In dit eBook legt William Jansen, Senior Specialist Security, uit wat EDR is en waarom het een essentieel onderdeel moet zijn in de set van cybersecurity-oplossingen binnen iedere organisatie.


De markt is intussen volwassen en het is nodig om van de vaak reactieve modus naar pro-actieve bescherming te gaan. William heeft enorm veel ervaring in de security-sector en gaat uitgebreid in op de achtergrond, de definities, de mogelijkheden én de toekomst van EDR.

PYRACLOUD
PyraCloud Procurement Workbench.jpg

Procurement Workbench

Een nieuw vast onderdeel van onze nieuwsbrief wordt ons platform PyraCloud. Wil je weten hoe je de maximale waarde kunt halen uit je softwareportfolio met PyraCloud, lees dan het interview met Sven Lap. In deze nieuwsbrief bespreken we de "Procurement Workbench".


PyraCloud – Procurement Workbench
Wist je dat je als SoftwareONE-klant gratis toegang hebt tot onze PyraCloud Marketplace? Met de Procurement Workbench in PyraCloud Marketplace kun je eenvoudig:

  • Software bestellen uit een vooraf gedefinieerde online catalogus
  • Toegang krijgen tot een op maat gemaakte online catalogus met jouw favorieten en realtime prijzen
  • De transacties-cyclus van offerte, bestelling, factuur tot verzending beheren
  • Contracten en gegevens over rechten inzichtelijk maken
  • Rapportages automatiseren zodat je regelmatig updates krijgt over achterstallige facturen, aflopende contracten en meer

Bekijk de korte demo (1 min) om te zien hoe PyraCloud ‘Procurement Workbench’ kan helpen bij het digitaliseren van jouw software-inkoop. Vraag jouw persoonlijke login aan bij het Inside Sales team.

SOFTWAREONE OPLOSSINGEN

AzureSimple.jpg

AzureSimple


De cloud is voor veel organisaties aantrekkelijk, en terecht. Maar 80% van de organisaties heeft moeite met de kosten van de cloud, 56% van de leidinggevenden denkt dat een gebrek aan IT-middelen de digitale transformatie belemmert. En naar schatting wordt er 14 miljard dollar verspild bij clouduitgaven. Hoe krijg je het ontwerp, de migratie, de implementatie en de optimalisatie van de cloud onder de knie? BIj SoftwareONE kijken we altijd naar praktische oplossingen en hebben hiervoor onze managed service AzureSimple ontwikkeld. Daarmee nemen we je werk uit handen en helpen we je met alle facetten die te maken hebben met het bepalen van je roadmap, het plannen van de activiteiten en het uitvoeren van een  effectieve servermigratie naar Azure. En wanneer de omgeving staat bieden we je inzicht in jouw kosten via ons PyraCloud-platform.

SAP Licensing Advisory.jpg

SAP Advisory Services

Veel organisaties worden met betrekking tot hun SAP-omgeving in een lastig pakket gebracht. Onze specialisten krijgen regelmatig vragen over licentiekosten, optimalisatie en compliancerisico's. Typische vragen zijn onder andere:

  • Voldoe ik aan de voorwaarden van mijn SAP-contract?
  • Voldoet mijn bestaande SAP-licentie aan de behoeften en vereisten van mijn organisatie?
  • Welke stappen moet ik nemen om SAP-licenties proactief te beheren?
  • Hoe kan ik me tijdig voorbereiden op een audit?

De SAP Licensing Advisory Services van SoftwareONE helpen je bij het oplossen van de problemen en complexiteiten rondom SAP-licenties, waardoor je je kunt richten op je kerntaken.

WEBINARS

Webinar Adobe Licentie updatesessie.jpg
Webinar: Adobe Licentie updatesessie & demo Adobe Sign

Claudia Kolleman geeft je op donderdagochtend 27 augustus 2020 van 10:00 uur tot 11:30 uur een update van de Adobe licentieomgeving. Tijdens de Adobe Licentie Updatesessie leer je welke mogelijkheden er zijn op het gebied van Adobe Creative Cloud en Acrobat. De sessie heeft als doel jou een helder beeld te geven over de verschillende licentiemodellen van Adobe, zodat je een weloverwogen investeringskeuze maakt voor de toekomst. Aansluitend legt Claudia uit hoe je met Adobe Sign je foutloze workflows creert en bespaar je ook nog eens duizenden uren werk. Deze uitleg wordt gevolgd door een live-demo van Adobe Sign.


Webinar Modern Application Building.jpg

Webinar: Modern Application Building

Voor het bouwen van applicaties werd vroeger altijd een standaard programmeertaal gebruikt. Die manier van werken is nu niet meer te hanteren, vooral door het inzicht dat je onafhankelijk wilt zijn van je onderliggende platform. In plaats van het lokaal opzetten van de IT-infrastructuur maken we steeds meer gebruik van de cloud om heel snel te kunnen op- en afschalen. Wil je als bedrijf bij blijven, dan moet je applicatie modulair opgebouwd zijn zodat je snel onderdelen kunt aanpassen en uitbreiden.


Hierover praten Jan van Bruggen, Ruud Baas en Eelco Audiffred in het webinar "Modern Application Building" op donderdag 17 september van 10:00 uur tot 11:00 uur.

Webinar On-demand.jpg
On-demand webinars

Met de drukke werkzaamheden tegenwoordig heb je niet altijd de gelegenheid om bij elk live webinar aan te haken. SoftwareONE biedt je de mogelijkheid om de gehouden webinars alsnog te bekijken. Vul je e-mailadres in en ontvang direct een link met de opname.  In deze webinars hebben wij verschillende actuele onderwerpen behandeld, variërend van het productief thuis kunnen werken, rekening houden met de veiligheid van je thuiswerkomgeving tot en met het verzorgen van een goede backup. Daarnaast hebben we aandacht besteed aan het efficiënt (digitaal) ondertekenen van documenten, hoe het automatiseren van processen het werk leuker maakt en (uiteraard) over het inzichtelijk maken van de kosten.