De e-mail weergeven als webpagina

Nieuwsbrief december 2020
10 december 2020

Beste klant,


We zijn in december aangekomen, de afsluiting van een opmerkelijk jaar. Traditioneel een tijd met feestdagen waarbij familie en vrienden samenkomen, maar na de persconferentie van dinsdagavond zullen we de feestdagen dit jaar op een andere manier vieren. Ook bij SoftwareONE zijn we volop in de weer met digitale activiteiten om verbonden te blijven, met elkaar, maar ook zeker met onze klanten. Zo staat de nieuwsbrief vol met updates, nieuwe oplossingen en verbeteringen aan ons PyraCloud Platform.


December is ook een tijd waarin we zaken afronden zodat we in januari op de juiste manier kunnen beginnen met de plannen van 2021. Voor ons betekent dit het verder uitbouwen van onze Managed Services om klanten nog beter te ondersteunen in hun Digitale Transformatie. En hoe mooi past onze nominatie als Managed Service Provider (MSP) of the Year hierbij! Dutch IT-Channel maakt op 25 maart 2021 bekend welke partner deze prijs in ontvangst mag nemen. Ik ben enorm blij met deze nominatie en ik ben bijzonder trots op alle medewerkers van SoftwareONE in Nederland, die hieraan hebben bijgedragen. Nomineren is de eerste stap, maar het zou fantastisch zijn als je je stem op SoftwareONE wilt uitbrengen. Heel erg bedankt alvast!


Maar niet alleen in Nederland gebeurt er veel. Vorige maand kondigde we de volledige overname van InterGrupo aan en vorige week werd de strategische samenwerking met RIB Software bekendgemaakt. RIB Software is onderdeel van Schneider Electric en een leverancier van geavanceerde digitale technologieën voor de architectuur-, ingenieurs- en bouwsector (AEC). Ik ben bijzonder positief gestemd over deze ontwikkelingen, die uiteindelijk alleen maar voordelen voor onze klanten bieden.


Met nog ongeveer 3 weken te gaan tot het einde van dit jaar, wil ik graag iedereen alvast hele fijne & vooral gezonde feestdagen toewensen.


Veel leesplezier!


Met vriendelijke groet,

Michel van Teijlingen

 
Kest nieuwsbrief.jpg

BLOGS EN EBOOKS

Met cloud in de wolken.jpg
Blog: Met Cloud "in de wolken"

Vreemd eigenlijk dat er nog geen echt letterlijke Nederlandse vertaling is van het woord ‘Cloud’ in de IT-betekenis. Dit terwijl steeds meer organisaties die kant op bewegen en zich al deels in de Cloud bevinden. Een eerste stap is in het algemeen Software-as-a-Service (SaaS), bijvoorbeeld in de vorm van Office 365.


Maar ook Microsoft Azure verschijnt steeds vaker op de radar. De voordelen van Azure waaronder schaalbaarheid, nagenoeg onbeperkte en zeer flexibele capaciteit zijn vaak bekend. Microsoft geeft hier ook de nodige aandacht aan in de communicatie en marketing en evangeliseert het "meer tijd voor de kerntaken terug krijgen" omdat zaken zoals de aanschaf en inrichting van hardware en hypervisor door de cloudleverancier worden uitgevoerd. Daartegenover zien organisaties vaak ook de potentiele uitdagingen die deze platformen ogenschijnlijk met zich meebrengen.


Lees hier meer over in de meest recente blog van Gertjan Jongeneel, Senior Solution Architect

Werkplekken voldoen aan de BIO.jpg
Blog: Zorg dat jouw werkplekken voldoen aan de BIO

Sinds januari vorig jaar kennen alle overheidsorganisaties één gezamenlijke basisnorm voor informatieveiligheid: de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO), gebaseerd op ISO 27001 en 27002. Deze nieuwe norm vervangt BIG, BIWA, IBI en BIR die respectievelijk golden voor gemeenten, waterschappen, provincies en het Rijk en moet de informatiesystemen bij alle bestuurslagen en bestuursorganen van de overheid beschermen.


Jeroen Engelander, Madeleine van de Rotten en Jurgen Hannink doken in de regelgeving en koppelden aan elke norm een functionaliteit. Waar Microsoft 365 niet in kon voorzien of waar ze aanvullende mogelijkheden zagen, zijn de oplossingen van derde partijen meegenomen. Zo kunnen we klanten goed adviseren over de technische maatregelen en, als ze dat willen, helpen met de daadwerkelijke implementatie.

Communiceren met teams1.jpg
Blog: Communiceren met Teams

Nu veel organisaties volop gebruikmaken van Microsoft Teams is het tijd om te kijken naar andere functionaliteiten binnen het communicatie-platform. Onze klanten zijn met name geïnteresseerd in telefonie. Dat merken we aan vragen als; welke licenties heb ik nodig om te kunnen telefoneren? Hoe kunnen we inbelnummers toevoegen aan online vergaderingen? En wat heb ik nodig om Teams in te zetten in onze vergaderkamer?


Christiaan Hendriks, Solution Advisor Microsoft zet daarom in een serie van twee blogs alle additionele mogelijkheden van het communicatieplatform op een rij. Lees deel 1: ‘Communiceren met Microsoft Teams; van werkplek tot vergaderkamer’ waarin hij ingaat op de basisfunctionaliteiten en meer vertelt over de Office 365 E5 onderdelen; Audio Conferencing en Phone System.

700x250-pyracloud.jpg
PYRACLOUD
PyraCloud rapportages.jpg

Nieuwe rapportages in PyraCloud

Een nieuw vast onderdeel van onze nieuwsbrief is ons platform PyraCloud. Wil je weten hoe je de maximale waarde kunt halen uit je softwareportfolio met PyraCloud, lees dan het interview met Sven Lap. In deze nieuwsbrief bespreken we de vernieuwingen aan het PyraCloud platform.


Het grote team van ontwikkelaars achter PyraCloud voert regelmatig verbeteringen door. Vorige maand kwam de nieuwe User Experience aan bod en deze maand richten we ons op de verbeteringen en vernieuwingen in de rapportage-module. Een nieuwe feature is de Quick Reports. Met behulp van de Report Wizard stel je in 6 stappen je eigen report op, waarbij je kunt kiezen uit verschillende bestandsformaten en filters. Je kunt zelf een template maken voor een rapport of een bestaande template gebruiken. Het is ook mogelijk de rapporten vooraf in te stellen en uit te draaien op de door jou gewenste datum. Je kunt het rapport zelf downloaden, per e-mail laten verzenden of op een SFTP-server plaatsen. Hier is een uitgebreide handleiding te vinden voor het maken van een Quick Report of bekijk de 2-minuten video.Heb je nog geen PyraCloud toegang? Vraag jouw persoonlijke login aan bij het Inside Sales team.

700x250-oplossingen.jpg

SOFTWAREONE OPLOSSINGEN

DSCSimple logo.jpg

Digital Supply Chain

Veel organisaties hebben de behoefte om op afstand te werken en zijn klaar voor een migratie naar de cloud. Echter zijn traditionele inkoopprocessen en processen met leveranciers vaak niet flexibel genoeg voor een volledige digitale transformatie.

SoftwareONE's Digital Supply Chain (DSCSimple) is een oplossing die zorgt voor snelle transacties en afhandeling met softwareleveranciers, waardoor de eerste stap is gezet naar een digitaal aankoopproces. Dit leidt uiteindelijk tot het stopzetten van onnodige investeringen en een betere gebruikerservaring in de hele organisatie.


Voordelen van de Digital Supply Chain:

  • Op maat gemaakte softwarecatalogus
  • Heroverwegen van bestaande software
  • Inkoop- en contractcondities
  • B2B integratie met ERP-systemen
  • Proactief beheer van Renewals
  • Automatisering van processen
700x250-nieuws.jpg
NIEUWS
Microsoft Quick Starts.jpg

Microsoft QuickStarts

Gebruiksvriendelijke technologie zorgt voor tevreden medewerkers, waarbij in veel gevallen het aanbod van Microsoft oplossingen wordt geëvalueerd. Om een cloud visie om te zetten naar de werkelijkheid, heeft SoftwareONE daarom verschillende Quick Starts ontwikkeld.


De Quick Starts helpen je bij een snelle transitie naar de Microsoft Cloud zoals; de uitrol van Teams of juist een volledig Office 365 adoptie-traject. Maar ook beveiligingsvereisten binnen Microsoft 365 en kosten-besparingen binnen Azure komen aanbod.


Ontdek de Microsoft Quick Starts »

QuickScan.jpg

Veilig dataverkeer?

De behoefte naar veilig werken groeit met de dag. Veel bedrijven hebben al de overstap gemaakt naar Office 365 technologie voor het verrijken of vervangen van de werkplek, maar zitten nog met vragen rondom dataverwerking en regelgeving. Hoe creëer je een veilige werkplek binnen de moderne werkplek?


SoftwareONE en Cognni Information Intelligence bieden je de gratis Office 365 QuickScan aan, waarbij je direct toegang hebt tot gedeelde informatie in de cloud. De intelligente tool wordt gekoppeld aan je Office 365 tenant en brengt de beveiligingsrisico’s van remote (samen) werken direct in kaart. 

Lees hier meer over de scan en bekijk de demo door Jurgen Hannink »

CIO-magazine-Dave-Leur-Lowin-Vermeulen.jpg

CIO-interview met Dave Leur en Lowin Vermeulen

SoftwareONE begon als reseller van licenties en transformeerde de afgelopen jaren naar Cloud Service Provider. "Als onafhankelijke partner krijgen we steeds vaker de vraag om functionele ondersteuning te bieden en proactief mee te denken over alternatieven. Daarmee acteren we op een nog hoger speelniveau" vertelt Dave Leur aan CIO Magazine.

Lees hier het interview ‘Haal blijvend waarde uit technologie’ met Dave Leur, Enterprise Sales Manager en Lowin Vermeulen, Enterprise Accountmanager. 

De volledige uitgave van het CIO magazine is hier te vinden »

RIB Software logo.jpg
Strategische samenwerking met RIB Software

SoftwareONE en RIB Software kondigden op 2 december een strategische samenwerking aan. De samenwerking biedt beide bedrijven een aanzienlijke groeimogelijkheid om gezamenlijk de digitalisering van een van 's werelds grootste sectoren architectuur-, ingenieurs- en bouwsector (AEC),  te stimuleren.


RIB Software is een leverancier van geavanceerde digitale technologieën voor deze sector. Het MTWO-platform van RIB Software is gebaseerd op één geïntegreerd cloudplatform en combineert iTWO 4.0-technologieën met Microsoft Azure om een 5D* Building Information Model (BIM) aan te bieden. De oplossing verbetert de efficiëntie aanzienlijk en verlaagt de kosten voor de AEC-sector door workflows te faciliteren en gebruikers te begeleiden van virtuele naar fysieke realisatie van hun projecten. Daarnaast genereert het extra inzichten door gebruik te maken van Artificial Intelligence (AI) en big data..


*3D plus tijdplanning en kostengerelateerde informatie.


Lees hier het volledige Engelstalige persbericht »

SAP Assessment.jpg
SAP Assessment voor Zorg & Onderwijs
SAP-klanten zijn zich zeer bewust van de complexiteit van SAP-licenties, auditvereisten en de risico’s die kunnen voortvloeien uit "Indirect Use". Vooral de afgelopen maanden zien we dat het daadwerkelijk verbruik aanzienlijk is beïnvloed. Wil je snel inzicht in je huidige SAP gebruik en advies om wel/niet deel te nemen aan het DAAP-programma?

Met het SAP Assessment specifiek voor de sectoren Zorg en Onderwijs verkrijg je snel inzicht zoals het aantal ‘gecreëerde documenten’ of het aantal ‘documenten in gebruik’.


Begin nu met het SAP Assessment »

700x250-webinars.jpg

WEBINARS

On-demand: Java Update sessie

Op 3 december bespraken Roy Reijnen, Solution Advisor (SoftwareONE) en Richard Spithoven (B-lay a SoftwareONE Company) welke wijzigingen Oracle heeft doorgevoerd. Veel organisaties hebben bijvoorbeeld nooit specifiek gekeken naar de wijze waarop Java werd ingezet; het was immers “open source”.


Wil je meer weten over deze sessie en welke opties er momenteel beschikbaar zijn voor jouw organisatie? Vraag het on-demand webinar gratis aan en bekijk direct de opname.