De e-mail weergeven als webpagina

Nieuwsbrief september 2020
17 september 2020

Beste klant,


"Trends als Artificial Intelligence (AI) en cloudadoptie veranderen de vraag in de markt." Zo begint een artikel dat binnenkort verschijnt in Executive People van september. Het is gebaseerd op een interview met Sancho Latumahina, onze Sales Director. Hierin noemt Sancho dat we als SoftwareONE ook met veranderingen te maken hebben (gehad) en een digitale transformatie hebben doorgemaakt. Van klanten horen we regelmatig dat ze "mee moeten" in de ontwikkelingen, maar soms niet weten waar ze moeten beginnen. Dat snappen we, want het is complex en de belangen zijn groot.

Maar er zijn grote verschuivingen op komst. Uit een recent uitgevoerd onderzoek onder CIO's van de Fortune 500 companies verwacht maar liefst 90% dat we nooit meer terug zullen keren naar het massaal op kantoor werken. Met de groei van data-opslag en analyse zie je dat AI en Machine Learning sneller worden omarmd, net als de adoptie van de cloud. Met Managed Services helpen we klanten vanaf het ontwerp, bij de aanschaf, de implementatie tot aan de optimalisatie en het beheer. En we blijven onze expertise en dienstenportfolio uitbreiden, aan de ene kant door acquisities zoals RightCloud, InterGrupo en recent B-Lay en aan andere kant door te luisteren naar onze klanten en oplossingen te bieden.


Een van de behoeften van klanten op dit moment is het verkrijgen van inzicht in hun IT-omgeving. Waar zijn investeringen nodig? Is er sprake van een overschot of juist een tekort aan IT-middelen? Gebruiken alle medewerkers de middelen wel optimaal of kan het efficiënter? Inzicht dus. Bijvoorbeeld in je licentie- en contractinformatie, die je trouwens eenvoudig zelf kunt zien in PyraCloud. In deze nieuwsbrief gaan we hierop in. Zoals altijd: heb je vragen over PyraCloud of wil je toegang tot het platform, neem dan contact op met het Inside Sales Team.


Veel leesplezier!


Met vriendelijke groet,

Michel van Teijlingen

BLOGS EN EBOOKS

Lourens Klootwijk 250.jpg
Blog: alternatieven voor Adobe Acrobat

Een PDF bewerken, eenvoudig formulieren maken, invullen, ondertekenen en versturen? De coronacrisis heeft een groot beroep gedaan op ons aanpassingsvermogen. Creativiteit en processen worden op afstand uitgevoerd en werknemers en designers zijn flexibeler geworden. Het doel van Lourens Klootwijk, Senior Solution Advisor Digital Content, is om organisaties bewust te maken van de nieuwe en kostenbesparende mogelijkheden die beschikbaar zijn op PDF gebied. Hij beschrijft de verschillen tussen de belangrijkste oplossingen in zijn blog.


Wil je trouwens meer weten over het digitaal ondertekenen van documenten? Wij hebben kort geleden een webinar georganiseerd waarin we de achtergrond uitleggen en aan de hand van Adobe Sign een demo geven van het volledige proces van het digitaal ondertekenen van documenten.

CASB webinar 250.jpg
Blog: De voordelen van een CASB oplossing

Naast de impact van Corona op de samenleving, is het door criminelen op diverse manieren misbruikt om mensen en bedrijven geld of data afhandig te maken. Bijvoorbeeld door het versturen van e-mails die ogenschijnlijk vanuit de eigen werkgever komen en waarbij je voor toegang je e-mailadres en wachtwoord moet opgeven. Dit brengt een enorm digitaal risico met zich mee.


Eric Bruseker, Senior Solution Specialist Security, legt in zijn blog uit welke mogelijkheden een Cloud Access Security Broker (CASB) heeft en wat de overwegingen zijn bij het kiezen hiervan. Naast deze blog heeft hij eerder een webinar georganiseerd waarin het veilig werken vanaf de thuiswerkplek centraal stond. Op 6 oktober volgt van 10:00 tot 11:00 uur een Security Live sessie, specifiek over de Cloud Access Security Broker. Aanmelden voor deze sessie kan hier.

Blog adoptie office 365 250.jpg
Blog: De adoptie van Microsoft 365

Als je bent overgestapt op Microsoft 365 en het Adoption Framework hebt doorlopen, is het tijd voor de "Onboarding". Als eerste stel je daarbij ‘Champions’ aan binnen jouw organisatie. In een blogartikel neemt Nicole Aafjes, Customer Success Manager, je mee in de stappen die je moet nemen om een adoptieprogramma succesvol te lanceren. Voorbeelden van deze stappen zijn het voorbereiden van de IT-omgeving, het verzorgen van toegang voor early adopters, belangrijke aandachtspunten en het bepalen van jouw Microsoft 365 Champions voor het enthousiast delen van de nieuwste functionaliteiten.


Ben je ook bezig met de migratie naar Office 365 en heb je hulp of advies nodig bij de adoptie? Nicole Aafjes helpt je graag!

Blog office 2010 250.jpg
Blog: End of Life Microsoft Office 2010

Bijna 10 jaar is Microsoft Office 2010 voor heel veel organisaties onderdeel geweest van het werk, maar de ondersteuning voor Microsoft Office 2010 stopt op 13 oktober 2020 officieel. Vanaf deze datum zullen er geen beveiligingspatches meer worden geleverd en dat betekent niet alleen dat de gebruikers met Office 2010 risico’s opleveren, maar dat het gehele IT-netwerk wordt blootgesteld aan invloeden van buitenaf.

Semra Kurt heeft al aan het begin van dit jaar een blog geschreven waarin ze beschrijft waar je op moet letten en hoe je je het beste kunt voorbereiden. Zo beschreef ze o.a. dat er 3 opties zijn: upgraden naar Office 2016 met verlengde ondersteuning, upgraden naar Office 2019 met verlengde ondersteuning of overstappen naar Office 365. Wat de beste optie is, hangt af van jouw roadmap.


Heb je op dit moment hulp nodig? Neem dan contact met ons op, zodat we je snel kunnen helpen!

Blog complexe applicaties naar de cloud 250.jpg
Blog: Complexe applicaties eenvoudig naar de cloud

Kostbaar, complex en tijdrovend in beheer en onderhoud. Slechts één op de vijf on-premise applicaties draait in de cloud, zo leert recent onderzoek door McKinsey. En dat is jammer want een overstap naar de cloud kan vele voordelen met zich meebrengen zoals een forse reductie van de IT-kosten en een verhoogde flexibiliteit. De cloud zorgt voor een schaalbare omgeving waarin databeveiliging topprioriteit is.


Toch is het vaak lastig om complexe software binnen een organisatie te migreren. Bart Idenburg, Senior IBM Solution Specialist (SoftwareONE) en Joost Mulder (IBM) beschrijven in hun blog hoe je ‘legacy applicaties’ op een zo eenvoudig mogelijke manier migreert.

Blog office 2010 250.jpg
eBook: How to Master Your Cloud Migration

Om een voorsprong op de concurrentie te behouden, proberen veel organisaties de schaalbaarheid, flexibiliteit en toegankelijkheid van hun netwerken te vergroten. Het doel is om werknemers en consumenten toegang te geven tot de benodigde informatie vanaf elk apparaat, terwijl je er tegelijk voor zorgt hoogwaardige en snelle connectiviteit te bieden terwijl de vraag af- en toeneemt. En dit alles zonder dat er vooraf enorme investeringen moeten worden gedaan in een volledig nieuwe infrastructuur. Jouw infrastructuur kan namelijk snel verouderd raken als storage- en computeroplossingen steeds verder vooruitgaan. 

Daarom hebben onze specialisten een eBook samengesteld dat jou voorziet van inzichten over de cloud en dat de migratie naar de cloud eenvoudiger maakt, Hulp nodig? Neem dan contact met ons op!

PYRACLOUD
PyraCloud License Agreements 250.jpg

Licentie- en contractbeheer

Een nieuw vast onderdeel van onze nieuwsbrief wordt ons platform PyraCloud. Wil je weten hoe je de maximale waarde kunt halen uit je softwareportfolio met PyraCloud, lees dan het interview met Sven Lap. In deze nieuwsbrief bespreken we de "Licentie- en contractbeheer".


PyraCloud – Licentie- en contractbeheer
Wist je dat je als SoftwareONE-klant gratis toegang hebt tot het PyraCloud platform en daarmee ook tot jouw eigen licentiebeheer? Met de Software License Agreement/Contract Management module in PyraCloud kun je eenvoudig:

  • Licentie-overeenkomsten bekijken en beheren
  • Filteren op overeenkomst, uitgever, licentiemodel, contract-categorie, data en statussen
  • De status van overeenkomsten met rode, oranje en groene indicatoren bekijken
  • Gedetailleerde informatie voor elke licentieovereenkomst bekijken. Zoals: licentiesleutels, producten die in de overeenkomst zijn opgenomen, verantwoordelijke personen en documentatie zoals inschrijvingen, wijzigingen en EULA'S.
  • Aangepaste ‘Alerts’ aanmaken en gegevens exporteren

Bekijk de korte demo (2 min) om te zien hoe je licentie-overeenkomsten kunt beheren en de belangijkste gegevens over die overeenkomsten in PyraCloud kunt krijgen. Selecteer "Nederlands" bij de ondertiteling van deze video.

Heb je nog geen PyraCloud toegang? Vraag jouw persoonlijke login aan bij het Inside Sales team.

SOFTWAREONE OPLOSSINGEN

365Simple.jpg

365Simple

Een succesvolle toekomstige transformatie van de werkplek vereist een combinatie van mensen, processen en technologie die samenwerken om verandering mogelijk te maken. Door gebruik te maken van het technologieplatform Microsoft 365 stelt SoftwareONE je in staat om de productiviteit van jouw medewerkers te maximaliseren en een stap te zetten richting de moderne werkplek (Future Workplace).


365Simple stelt je in staat om sneller te profiteren van de voordelen van Microsoft 365 via planning, ontwerp, kosten optimalisatie analyse, adoptie en migratie. De voordelen: 

  • Verhoogde beschikbaarheid met minder moeite,
  • Kostenoptimalisatie,
  • Verminderd risico
  • Customer Success Manager & Dedicated ondersteuning
  • 365 Analytics via PyraCloud
SAP Licensing Advisory.jpg

SLM: The Diagnostic

Gartner deed in 2018 onderzoek naar de tevredenheid van gebruikers bij hun aangekochte SAM-tools. Hieruit bleek dat slechts 25% van de organisaties verwachtte dat deze tools zouden aansluiten bij de waardeverwachtingen vóór de aankoop. Met andere woorden: veel ruimte voor verbetering in het aankoopproces.

Met The Diagnostic helpen wij organisaties om een duidelijk overzicht te krijgen van hun gehele softwareomgeving. Door toegang tot een real-time SLM-evaluatie (voor zowel ROI als de tooling) aan te bieden voor de organisatie en top-stakeholders, worden bedrijfsdoelstellingen sneller in kaart gebracht.

WEBINARS

Webinar Adobe Licentie updatesessie.jpg
Security Live sessie: Cloud Access Security Broker

In "het nieuwe normaal"-scenario zien we dat het kantoorbezoek en de noodzaak om daar aanwezig te zijn ter discussie wordt gesteld. Qua werkplek is dit dan ook niet automatisch meer op de eigen omgeving, hetgeen voorheen in de security vaak metaforisch afgebeeld werd als een kasteel met een slotgracht. De werkplek bevindt zich steeds meer buiten de “eigen” omgeving en is vaak direct in of verbonden met de cloud. Hoe zorg je er nu voor dat de bedrijfsdata veilig blijft in de cloudtransitie?


Met een CASB verkrijg je inzicht, controle en de mogelijkheid om beveiligingsbeleid af te dwingen over diverse platformen. Een CASB fungeert daarmee als centrum voor het handhaven van het beleid. Dit is ongeacht het soort apparaat dat toegang probeert te krijgen zoals onbeheerde smartphones, IoT-apparaten en persoonlijke laptops.


Op donderdag 6 oktober organiseren wij van 10:00 tot 11:00 uur een Security Live sessie. Hierin bespreekt Eric Bruseker, Senior Solution Specialist Security, samen met Martijn Belgraver, Sales Engineer bij McAfee de nieuwe CASB-oplossing MVision Unified Cloud Edge.

ITAM Review webinar 250.jpg

Webinar: ITAM's Time to Shine

Heb je het gevoel dat je in de schaduw hebt gewerkt? Wil je dat jouw inspanningen worden gezien door het C-Level? Het opbouwen van relaties met senior executives is niet eenvoudig, maar niet onmogelijk.


ITAM Review organiseert samen met SoftwareONE-experts een webinar boordevol inzichten op donderdag 24 september om 17:00 uur Nederlandse tijd. Het webinar biedt de nodige strategieën om jouw werk niet alleen zichtbaarder te maken voor het C-level, maar ook om duidelijk de voordelen te laten zien.


Antony Attfield, Head of Software Lifecycle Management Solutions in Engeland en Dan Ortman, Professional Services Director in de VS, bespreken de stappen die je kunt nemen op korte termijn (einde van het jaar), middellange (2021) en lange termijn (2022 en verder) de benodigde resultaten te krijgen. Ze zullen hun expertise delen - samen met klantvoorbeelden - over hoe ze met de juiste gegevens en inzichten de boardrooms voor zich hebben gewonnen.

Webinar Adobe Licentie updatesessie.jpg
On-demand webinars

Met de drukke werkzaamheden tegenwoordig heb je niet altijd de gelegenheid om bij elk live webinar aan te haken. SoftwareONE biedt je de mogelijkheid om de gehouden webinars alsnog te bekijken. Vul je e-mailadres in en ontvang direct een link met de opname.  In deze webinars hebben wij verschillende actuele onderwerpen behandeld, variërend van het productief thuis kunnen werken, rekening houden met de veiligheid van je thuiswerkomgeving tot en met het verzorgen van een goede backup. Daarnaast hebben we aandacht besteed aan het efficiënt (digitaal) ondertekenen van documenten, hoe het automatiseren van processen het werk leuker maakt en (uiteraard) over het inzichtelijk maken van de kosten.