De e-mail weergeven als webpagina

Nieuwsbrief juli 2020
9 juli 2020

Beste klant,


De vakantietijd is aangebroken en hoewel het dit jaar totaal anders is dan in voorgaande jaren, hoop ik dat iedereen kan genieten van een periode van ontspanning en nieuwe energie kan opdoen. En die energie hebben we allemaal nodig. Na de prioriteit bij het thuiswerken zien we dat klanten zich nu richten op het inzichtelijk maken van hun IT-investeringen. Dat kan met Software Lifecycle Management. Daarna is het tijd voor de volgende stap. PyraCloud is ons software & cloud management platform, waarmee organisaties eenvoudig bestellingen plaatsen, contracten beheren en grip krijgen op software en cloud kosten.

  • Een online productcatalogus met ruim 27 miljoen productversies van 10.000 softwarefabrikanten.
  • Efficiënt beheer van softwaretransacties, -kosten, -gebruikersrechten, -licentiesleutels en -contractverlengingen op één plek.
  • Totaaloverzicht van historisch, huidig en toekomstig cloud verbruik in Azure, O365 en AWS met optimalisatieadvies. Mogelijkheid om zowel software als cloud resources te taggen, budgetteren en doorbelasten.

Bekijk de 2 min durende PyraCloud-video Procurement Workbench. Neem eens een kijkje en ontdek het PyraCloud-platform op je gemak. We zijn erg blij om te melden dat je als SoftwareONE klant toegang kan krijgen tot ons platform. Neem daarvoor contact op met jullie sales team.


Ik wil uit de onderstaande informatie nog een onderwerp uitlichten en dat is dat Salesforce per 31 juli met haar standaard back-up- en recovery stopt. Deze beslissing vormt voor veel organisaties een uitdaging. Solution Specialisten Sebastiaan van der Kroft en Läslo Brouwer hebben hier onderzoek naar gedaan en hebben gezien dat BackupSimple een oplossing biedt. Bekijk de video voor meer informatie of neem contact met een van beide specialisten op.


Veel leesplezier!


Met vriendelijke groet,

Michel van TeijlingenBLOGS
Blog Adoptie M365.jpg
Blog: Adoptie van Microsoft 365 - hoe train je jouw M365 Champions?

Nu je bent overgestapt op Microsoft 365 en het Adoption Framework hebt doorlopen is het tijd voor de: Onboarding. De eerste stap is het aanstellen van ‘Champions’ binnen jouw organisatie. In dit artikel nemen we je mee in de stappen die je moet nemen om een adoptieprogramma succesvol te lanceren zoals; het voorbereiden van de IT omgeving, toegang voor early adopters, belangrijke aandachtspunten en het bepalen van jouw Microsoft 365 Champions voor het enthousiast delen van de nieuwste functionaliteiten.

Blog Vulnerability Management.jpg
Blog: Vulnerability Management - volledig inzicht belangrijk, prioriteren cruciaal!

De laatste maanden zien wij een enorme toename in het aantal cyberaanvallen met phishing-aanvallen en malicious websites. We zien dat aanvallers gebruik maken van twee zwakheden: de menselijke factor waarbij ze je proberen te verleiden om bijvoorbeeld je gegevens af te staan en vulnerabilities in de software om binnen te komen. Om dit laatste risico inzichtelijk te maken adviseren wij om gebruik te maken van een Vulnerability Management oplossing. Deze helpt je daarnaast bij het verkleinen van het aanvalsoppervlak. In zijn blog gaat Wouter Popenk nader in op de eerste twee stappen van het Vulnerability Management proces.

Blog Complexe licentiemodellen.jpg
Blog: Een labyrint van complexe licentiemodellen en veranderende marges

Grote organisaties maken steeds vaker de transitie van on-premise naar de cloud. De cloud voegt waarde toe, maar brengt ook complexiteit en hoge kosten met zich mee. Ben je eenmaal gemigreerd, dan sta je eigenlijk pas aan het beginpunt van een nieuwe reis. Want hoe krijg je inzicht in verbruik, hoe houd je de software-inkoop beheersbaar en hoe minimaliseer je de kosten? En de belangrijkste vraag: hoe kun je verder optimaliseren en je organisatie naar een hoger niveau tillen? Dave Leur, Enterprise Sales Manager en Lowin Vermeulen, Enterprise Business Development Manager, leggen uit hoe je blijvend het maximale uit jouw technologie haalt en daarmee tegelijkertijd kosten bespaart.

Blog Endpoint Detection.jpg

Blogs: Kennis is macht, inzicht met Endpoint Detection and Response geeft kracht

Vaak is een endpoint device de belangrijkste ingang die gebruikt wordt door cyberaanvallers. Met de evolutie van werkplekmobiliteit en werknemers die verbinding maken vanaf hun werkplek onderweg, op kantoor of thuis is het geen verrassing dat deze devices steeds kwetsbaarder worden. Zonder de juiste maatregelen voor cybersecurity kunnen kwaadwillende hackers gemakkelijk profiteren van alle bestaande en nieuwe kwetsbaarheden. Daarom is er de laatste jaren behoefte gekomen aan verbeterde beveiligingstools die de traditionele firewalls en antivirusoplossingen overtreffen. Voor zowel grote en kleine organisaties is dit een onmiskenbare prioriteit geworden. EDR (afkorting van Endpoint Detection and Response) is de term voor een toolset ten behoeve van het opsporen, voorkomen en detecteren van bedreigingen en wordt steeds vaker de standaard in cybersecurity.

WEBINARS

Webinar On-demand.jpg
Webinar: Heb je een webinar gemist? On-demand webinars

Met de drukke werkzaamheden tegenwoordig heb je niet altijd de gelegenheid om bij elk live webinar aan te haken. SoftwareONE biedt je de mogelijkheid om de gehouden webinars alsnog te bekijken. Vul je e-mailadres in en ontvang direct een link met de opname.  In deze webinars hebben wij verschillende actuele onderwerpen behandeld, variërend van het productief thuis kunnen werken, rekening houden met de veiligheid van je thuiswerkomgeving tot en met het verzorgen van een goede backup. Daarnaast hebben we aandacht besteed aan het efficiënt (digitaal) ondertekenen van documenten, hoe het automatiseren van processen het werk leuker maakt en (uiteraard) over het inzichtelijk maken van de kosten.

NIEUWS
Nieuws BackupSimple Salesforce.jpg

Salesforce stopt met back-up en herstel van data

Salesforce stopt per 31 juli 2020 met haar standaard back-up en recovery mogelijkheden.  Dit was voorheen een kostbare service, van EUR 10.000 per case om data te herstellen, met een doorlooptijd van 6 tot 8 weken. Saleforce heeft aangegeven dat deze service niet voldoet aan het niveau van dienstverlening die ze willen uitdragen. 

Wij raden BackupSimple aan om de back-up van Salesforce-data te verzorgen. Soms kan dit al als add-on op jouw bestaande oplossing, die ook vaak snel te implementeren is. Solution Specialisten Sebastiaan van de Kroft en Läslo Brouwer helpen je graag met advies of meer informatie.

Nieuws WVD Starterkit.jpg

Windows Virtual Desktop Starterkit

Remote werken met dezelfde performance als op kantoor. Niet voor elke organisatie is dit gemakkelijk en snel te realiseren. Omdat veel legacy/traditionele applicaties nog niet zijn om te zetten in SaaS-applicaties, waardoor je afhankelijk blijft van je eigen datacenter. Of omdat je werkt met zware grafische programma’s zoals CAD die remote niet optimaal werken.

SoftwareONE ontwikkelde daarom de Windows Virtual Desktop Starterkit; een basisomgeving van Windows Virtual Desktop die snel te realiseren is en die een optimale gebruikerservaring biedt. Robin Hobo licht het toe.

Nieuws Citrix wijzigingen.jpg

Citrix kondigt aanpassing on-premises licentiemodel aan

Op 1 juli 2020 maakte Citrix bekend dat het licentiemodel voor veel van hun on-premises oplossingen per 1 oktober 2020 verandert. Vanaf deze datum kunnen deze producten uitsluitend als subscription licentie worden gelicentiëerd. Met de cloudoplossingen die Citrix op dit moment aanbiedt, is de weg naar een subscription based economy reeds ingeslagen. Nu volgen dus ook een groot deel van de on-premises oplossingen, met uitzondering van o.a. de networking producten, zoals de Citrix ADC, Citrix Gateway en Citrix SD-WAN.


Neem voor meer informatie contact op met Edo de Zwaan of Jordi Goes.


Nieuws eBook Containerization.jpg

Gratis eBook: Containerization en Kubernetes

Bij modernisering en nieuwbouw van applicaties spelen zogeheten 'containers' een sleutelrol. Deze gestandaardiseerde software-bouwblokken kunnen hun taken uitvoeren in elke willekeurige cloudomgeving. Containers zorgen door hun unieke eigenschappen voor een flexibel, schaalbaar en razendsnel aanpasbaar IT-landschap. OpenShift en Kubernetes maken het de gebruiker gemakkelijk. Applicaties in combinatie met het besturingssysteem worden als het ware gevat in een gestandaardiseerd formaat: compacte, snel-aanpasbare, herbruikbare en verplaatsbare bouwstenen.

Nieuws Interview Bart.jpg

Flexibiliteit is cruciaal voor onze klanten - interview met Bart Idenburg

SoftwareONE heeft een nauwe band met IBM. Vooral naarmate cloudoplossingen steeds belangrijker worden neemt IBM een prominente positie in binnen het portfolio. Met name de Red Hat oplossingen zijn essentieel voor de stap naar de cloud. “Het unieke aan onze samenwerking met IBM is dat we dat doen op basis van twee pijlers; functioneel en licentietechnisch”, zegt Bart Idenburg, Senior Solution Specialist IBM bij SoftwareONE. “Functioneel willen we met klanten kunnen meedenken over hun uitdagingen, ambities en de digitale transformatie. Wij willen daar meer oplossingen tegenover kunnen zetten, en ze van A tot Z kunnen helpen bij het design, de implementatie en de optimalisatie van een oplossing.”

Adobe Value Incentive Program (VIP) Enterprise

Het programma is inmiddels al jaren geleden geïntroduceerd, waarmee je jaarlijkse subscripties van Adobe software kunt afnemen. Toch blijkt uit gesprekken met Laban Duijnhouwer en Leon Wouters dat veel klanten met vragen zitten over dit programma. Wat houdt het programma precies in en zijn de voor - en ook nadelen? Voor het beantwoorden van deze vragen hebben Laban en Leon een ODF samengesteld met een toelichting.

Photo

Hulp nodig bij jouw Microsoft renewals?

Veel Microsoft contracten moeten weer worden verlengd. Het gebeurt regelmatig dat organisaties onvoldoende hierop zijn voorbereid en door tijdgebrek de verkeerde beslissingen nemen. Dat vertaalt zich in te hoge kosten. Bij SoftwareONE helpen we dagelijks organisaties met hun Microsoft roadmap. Hierbij kijken we naar de wensen en eisen van de klant en hoe technologie kan worden ingezet om hierbij te helpen. Chris van der Zwan legt in zijn video uit wat we voor jou kunnen betekenen. Bekijk ook de flyer over onze Microsoft Advisory Services (MAS).

Nieuws Teams tips.jpg

20 Tips & tricks voor Microsoft Teams

Onze Customer Success Managers Nicole Aafjes, Lisa Smak en Madeleine van de Rotten helpen klanten met de adoptie van nieuwe technologiëen zoals Microsoft Teams. In de vele gesprekken die zij met klanten hebben gevoerd kwam sterk de behoefte aan een overzicht met tips en tricks naar voren. Deze is gratis te downloaden via onderstaande link. Heb je vragen over Teams? Neem dan met Nicole of Lisa contact op.