De e-mail weergeven als webpagina

Nieuwsbrief oktober 2020
8 oktober 2020

Beste klant,


Helaas zijn veel mensen door de nieuwe aangescherpte maatregelen wederom gebonden aan huis. Wij zien dat veel organisaties inmiddels alle middelen tot hun beschikking hebben om de medewerkers vanuit huis te laten werken. In deze nieuwsbrief komen een aantal technologiën terug die van groot belang zijn, ook in relatie tot mobiel werken. Voor organisaties die nog met Office 2010 werken: Microsoft levert vanaf 13 oktober 2020 geen beveiligingspatches meer voor Office 2010! Klik hier voor alternatieven.

 

Denk daarbij aan onze managed dienst BackUpSimple, voor het beveiligen en backup-en van jouw Microsoft Office365 omgeving. Veel organisaties denken dat dit reeds door Microsoft is geregeld, maar niets is minder waar.


Over Microsoft gesproken: Windows Virtual Desktop (WVD) wordt wereldwijd in steeds meer organisaties gebruikt. Het is een cloudoplossing van Microsoft voor het aanbieden van een volledige werkplek (desktop) of losse applicaties. Dit gebeurt vanuit Microsoft Azure waarbij Microsoft het grootste deel van de infrastructuur voor de klant beheert, waardoor de infrastructuur dus altijd up-to-date is. Robin Hobo en Gertjan Jongeneel verzorgden hierover een sessie tijdens het Microsoft meets Community: Windows Virtual Desktop - second edition event.


Efficiënter werken staat vaak bovenaan "het verlanglijstje" van IT-afdelingen. Het RedHat Ansible Automation Platform helpt om efficiënt de juiste technologie beschikbaar te stellen aan gebruikers. Dit kan geautomatiseerd worden en zal verlichting bieden voor jouw IT-organisatie. Minder werk, sneller en met minder kans op fouten, kortom: een must voor IT.

 

En tot slot zoals je gewend bent, lichten wij wederom een geweldige feature toe van ons platform Pyracloud, Cloud Spend Management. Met Pyracloud Cloud Spend Management stellen wij je in staat om jouw Cloud omgeving te optimaliseren, het gebruik beter te voorspellen en budgetten beheersen. Wie wil dit nu niet?


Veel leesplezier!


Met vriendelijke groet,

Michel van Teijlingen

BLOGS EN EBOOKS

Blog: Nieuwe veranderingen binnen Autodesk

Net als veel leveranciers, heeft ook Audodesk in de afgelopen jaren de stap gemaakt van 'perpetual license' naar een abonnementsmodel en in Nederland is deze transitie soepel verlopen. De reden voor deze blog is dat veel klanten vragen hebben over de nieuwe  veranderingen binnen Autodesk. Vanaf augustus 2020 biedt Autodesk geen nieuwe Multi-user licenties meer aan. Daarmee is de stap gezet naar uitsluitend Named Users. Dit kan een behoorlijke impact hebben op jouw investeringen in Autodesk software.


In zijn blog gaat Leon Wauters dieper in op wat die betekent voor klanten die Autodesk-oplossingen in gebruik hebben en legt hij uit wat het nieuw geïntroduceerde Premium plan inhoudt.

CASB webinar 250.jpg
Blog: Automatiseren met Red Hat Ansible

In elke organisatie moeten gebruikers worden voorzien van software om hun werk uit te kunnen voeren. Voor IT-afdelingen betekent dit extra werk. Als je één keer een installatie moet doen, dan ga je dit niet volledig automatiseren, maar als je regelmatig dezelfde handelingen uitvoert wil je dit juist wel. Drie keer eenzelfde handeling uitgevoerd is er één teveel. De vraag is dus: hoe kan IT het werk efficiënter en effectiever uitvoeren? Een oplossing is het inzetten van automatiseringstools.

In zijn blog beschrijft Jan van Bruggen de werking van Ansible aan de hand van een voorbeeld en laat hij zien welke voordelen er aan deze tool verbonden zijn. Op 26 november is Jan ook een van de presentatoren van het webinar over Ansible, samen met collega's Ruud Baas en Eelco Audiffred. Wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met een van deze specialisten.

Blog: Tenable Nessus Pro vs. Tenable.IO / Tenable.SC

Bij 60% van alle aanvallen wordt er gebruik gemaakt van kwetsbaarheden waar al een patch beschikbaar voor was. Het up-to-date houden van de software is dus van cruciaal belang. Dit is alleen mogelijk met een compleet inzicht van de IT-omgeving. Als je bijvoorbeeld niet weet dat een niet-gepatchte server überhaupt in je omgeving staat, kan je hem ook niet patchen. Of hoe zit het met de IP-camera of het bewakingssysteem dat in het netwerk zit? Zijn die wel gepatcht?


De aanleiding voor deze blog is dat wij zeer regelmatig met onze klanten spreken over twee oplossingen die deze uitdagingen aanpakken. Wouter Poppenk neemt jullie in zijn blog mee in de verschillen en overeenkomsten tussen Nessus Pro en Tenable.IO/ Tenable.SC

PYRACLOUD
PyraCloud Cloud Spend Management.jpg

Cloud Spend Management

Een nieuw vast onderdeel van onze nieuwsbrief is ons platform PyraCloud. Wil je weten hoe je de maximale waarde kunt halen uit je softwareportfolio met PyraCloud, lees dan het interview met Sven Lap. In deze nieuwsbrief bespreken we de "Cloud Spend Management".


PyraCloud – Cloud Spend Management
Effectief beheer van cloud spend management stelt je in staat om het inzicht en de zichtbaarheid te krijgen die nodig zijn om de huidige cloud resources en cloud uitgaven te optimaliseren, het toekomstige cloud gebruik te voorspellen en budgetten te beheersen.

 • Optimaliseren jouw clouduitgaven
 • Vergroor de zichtbaarheid en transparantie
 • Krijg controle
 • Stel een langetermijnstrategie op
 • Zet data om in actie

Bekijk de korte video (2 min) om een indruk te krijgen wat Cloud Spend Management jouw organisatie oplevert.


Heb je nog geen PyraCloud toegang? Vraag jouw persoonlijke login aan bij het Inside Sales team.

SOFTWAREONE OPLOSSINGEN

BackupSimple

Als het gaat om gegevensbeveiliging, vertrouwen veel organisaties volledig op hun cloud-leveranciers, en gaan ze ervan uit dat het Software-as-a-Service (SaaS)-aanbod ook een complete backup- en hersteloplossing omvat. Maar let op! Hoewel cloud-providers bepaalde backup- en hersteldiensten aanbieden, zijn de meeste niet uitgebreid genoeg om te voldoen aan jouw bedrijfsnormen.


Op basis van jouw problemen hebben wij onze managed service BackupSimple ontwikkeld. Dit is een uitgebreide oplossing voor backup- en hersteldiensten. De voordelen: 

 • Eenvoudige prijsstelling (per server of per gebruiker),
 • Eenvoudige installatie,
 • Eenvoudige ondersteuning,
 • Eenvoudige controle,
 • Geen initiële investeringen of financiële verplichtingen.
NIEUWS

Microsoft Open License programma veranderingen

Vanaf 1 januari 2022 is het niet meer mogelijk om nieuwe licenties aan te schaffen in het Open Programma. Ook het verlengen van Software Assurance of online services is niet meer mogelijk vanaf dat moment. Het doel van Microsoft is om het licentieprogramma-landschap te vereenvoudigen. Vanaf 1 januari 2021 zal het daarom mogelijk zijn om perpetual licenties (zonder Software Assurance) aan te schaffen via het Cloud Solution Provider programma. Tot 31 december 2021 blijft het mogelijk om perpetual licenties (evt. met Software Assurance), Software Assurance verlengingen en online services te bestellen in het Open programma.


Organisaties die licenties afnemen in Open contracten, hebben vanaf 1 januari 2022 de volgende mogelijkheden:

1) Indien de organisatie gewend is perpetual licenties zonder Software Assurance aan te schaffen:

 • Aanschaffen in het CSP programma
 • Alternatieve onderzoeken samen met license partner

2) Wanneer Software Assurance verlengd moet worden na 31 december 2021:

 • De Software Assurance benefits blijven beschikbaar gedurende de looptijd van het SA, ook wanneer deze verloopt na 31 december 2021.
 • Open Value contracten blijven beschikbaar als alternatief om perpetual licenties met Software Assurane, of Software Assurance verlengingen te realiseren
 • Open Value Subscription is een alternatief om software licenties te huren

3) Wanneer online services worden afgenomen in Open License:

 • Ongebruikte online tokens kunnen toegewezen en gebruikt blijven worden na 31 december 2021, op voorwaarde dat dit gebeurt binnen 5 jaar na afname van de tokens
 • Additionele online services kunnen worden afgenomen via het CSP programma, of als alternatief via het Open Value (Subscription) programma

Ten slotte, de wijzigingen zijn alleen van toepassing op het commerciële programma. Het Open Governmental, Non-profit of Academic programma blijft vooralsnog ongewijzgd. In de komende maanden worden de plannen bekendgemaakt voor deze specifieke programma’s.

Trend Micro logo.jpg
Meer bewustwording voor cybersecurity

BIj SoftwareONE roepen we al jaren dat organisaties en medewerkers zich bewust moeten zijn van de risico's. Met de grote hoeveelheid thuiswerkers is het nu meer dan ooit van belang. Security-specialist Trend Micro deed onderzoek in 27 landen en interviewde daarvoor 13.200 thuiswerkers.


In het rapport staat onder andere: "Meer dan de helft van de thuiswerkers in Nederland zegt zich meer bewust te zijn van het cybersecurity-beleid van hun organisatie sinds het begin van de lock-down, maar velen lappen deze regelt toch aan hun laars door beperkte kennis of middelen."


Heb je advies nodig over cybersecurity? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

WEBINARS

Webinar: Adobe Licentie update + Adobe Sign demo (27 oktober)

Tijdens onze Adobe Licentie Updatesessie op dinsdag 27 oktober van 10:00 uur tot 11:30 uur laten Claudia Kolleman en Leon Wauters je zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van Adobe Creative Cloud en Acrobat. Zij nemen je mee door het licentielandschap van Adobe en bespreken de voor én nadelen, de toekomstvisie van Adobe en de investeringsmogelijkheden in de oplossingen van Adobe. De sessie heeft als doel jou een helder beeld te geven over de verschillende licentiemodellen van Adobe, zodat je een weloverwogen investeringskeuze maakt voor de toekomst.


Aansluitend legt Claudia uit hoe je met Adobe Sign je foutloze workflows creert en bespaar je ook nog eens duizenden uren werk. Werknemers kunnen geautomatiseerde ondertekeningsprocessen starten door te klikken. En klanten kunnen vanaf elke locatie documenten ondertekenen en terugsturen. Uiteraard geeft zij een korte demo zodat je de oplossing zelf kan ervaren.

Webinar: Salesforce backupmogelijkheden (29 oktober)

Veel bedrijven hebben applicaties draaien binnen Salesforce. Per 31 juli 2020 is Salesforce echter gestopt met haar standaard Back-up & Recovery mogelijkheden. Dit was voorheen een kostbare service waarin men EUR 10.000 per case uitgeeft om de data te herstellen. Vaak brengt dit ook een lange doorlooptijd met zich mee van zo’n 6 tot 8 weken. Saleforce heeft aangegeven dat deze service niet voldoet aan het niveau van dienstverlening die ze willen bieden. Salesforce adviseert haar gebruikers om zelf de back-up van de CRM-data te gaan verzorgen.


Met technologie van Commvault is het mogelijk om een algehele Back-up & Recovery van Salesforce-data, op een efficiënte manier te bewerkstelligen. Soms als add-on op jou bestaande oplossing of als manage dienstverlening met BackupSimple.


Een andere aanbieder van een zeer gemakkelijk en snel te implementeren oplossing is Veritas. De meest waardevolle data wordt veilig gesteld met hun Software-as-a-Service (SAAS) back-up oplossing. Hiermee kan je naast Salesforce data ook Office 365 data, Dynamics 365 data en G Suite data in enkele minuten veilig stellen.

Webinar: Red Hat Ansible (26 november)

Red Hat Ansible is een bekende tool voor een groot deel van de systeembeheerders. Waarom is dat dat eigenlijk zo? En beter nog: waarom zou je voor dit product kiezen? Een veelgehoord argument is de eenvoud van dit product, en het belangrijkste misschien nog wel, de leercurve die daar mee gepaard gaat.


Of je nu een door gewinterde sysadmin bent of je een nieuwkomer op dit gebied: de automatisering-scripts zijn gemakkelijk te lezen en met de vele modules waar je gebruik van kunt maken is er bijna geen omgeving die je niet kunt aansturen met dit product. Windows, Linux, Unix, firewalls, netwerkapparatuur, containers, enz.: je kunt het allemaal beheren, configureren en borgen met één tool.


Op 26 november 2020 laten we je in een Live webinar van 10:00-11:00 uur zien wat de voordelen zijn van Ansible en Ansible Tower.

Photo

On-demand webinar CASB MVision Cloud Edge

Met een CASB-oplossing krijg je inzicht, controle en de mogelijkheid om beveiligingsbeleid af te dwingen over diverse platformen, ongeacht het soort apparaat dat toegang probeert te krijgen zoals onbeheerde smartphones, IoT-apparaten en persoonlijke laptops. Eric Bruseker en Martijn Belgraver vertellen in dit webinar de ins en outs van deze CASB-oplossing.

Photo

On-demand webinar Modern Application Building

Jan van Bruggen, Ruud Baas en Eelco Audiffred bespraken in het webinar Modern Application Building de mogelijkheden om toekomstgericht en efficiënt applicaties te ontwikkelen en beschikbaar te stellen.


Ze gingen daarbij onder andere in op Containerization, Kubernetes en Red Hat OpenShift. Het webinar werd afgesloten met een Q&A.