De e-mail weergeven als webpagina

Nieuwsbrief januari 2021
15 januari 2021
Beste klant,


We zijn begonnen aan een nieuw jaar waarin we - hopelijk snel - terug kunnen gaan naar een normale manier van werken. SoftwareONE is het jaar gestart met de Global Kick-Off. Tijdens dit wereldwijde evenement (dit jaar virtueel) bepalen we met elkaar de richting van onze organisatie, op basis van de trends en behoeftes van onze klanten.

 

We hebben eerder benoemd dat SoftwareONE blijft investeren in de toekomst. Wij geloven dat de hybride cloud voor organisatie steeds belangrijker gaat worden. We zijn dan ook trots om te melden dat we na de overname van Intelligence Partner, een Spaanse Google Cloud servicesorganisatie, nu ook in staat zijn het Google platform aan te bieden. Tot slot hebben wij een belangrijke mijlpaal bereikt als het gaat om FinOps. SoftwareONE is nu ook officieel gecertificeerd FinOps Certified Service Provider en ons platform PyraCloud als FinOps Certified Platform. FinOps (Cloud Financial Management) verhoogt de waarde van de cloud door het samenbrengen van technologie-, bedrijfs- en financiële professionals.


Met vriendelijke groet,
Michel van Teijlingen

NIEUWS

MSP of the Year.jpg
SoftwareONE genomineerd 
SoftwareONE is genomineerd als Managed Service Provider (MSP) of the Year! Dutch IT-Channel maakt op 25 maart 2021 bekend welke partner deze prijs in ontvangst mag nemen. We zijn trots dat we dit met inspanning van de gehele organisatie hebben bereikt. Het zou fantastisch zijn als je je stem op SoftwareONE wilt uitbrengen.

Stem hier op SoftwareONE »
Martijn van Tol.jpg
Martijn van Tol aangesteld als Innovation Lead Multi Vendor
Per 1 januari heeft SoftwareONE haar Multi Vendor afdeling versterkt met Martijn van Tol, die vanaf deze datum werkzaam is in de rol van Innovation Lead Multi Vendor.  Voor velen is Martijn geen onbekende; in zijn eerdere carrière was hij actief als Sales Manager bij PC-WARE, Commercial Manager bij ITQ, Partner Manager bij PostNL en Solution Sales lead bij SoftwareONE. Martijn beschikt over de juiste kennis en ervaring in het IT-landschap om aan deze cruciale rol invulling te geven. Daarnaast heeft hij een sociaal karakter waarmee hij in staat is verschillende mensen, onderdelen en technologieën met elkaar te verbinden.
Intelligence Partner.jpg
Overname Intelligence Partner
In de eerste week van januari werd het Spaanse Intelligence Partner overgenomen, een belangrijke leverancier van Google Cloud-services met klanten in Spanje, Brazilië en het Midden-Oosten. De overname breidt onze mogelijkheden op het gebied van Google Cloud aanzienlijk uit, waardoor wij beter in staat zijn om klanten te bedienen met multi-cloud strategieën in Europa en daarbuiten.
Optimum Consulting.jpg
Overname Optimum Consulting
Op 12 januari maakte SoftwareONE bekend Optimum Consulting te hebben overgenomen. Optimum Consulting levert oplossingen en managed services aan klanten die hun bestaande SAP-omgeving naar de public cloud (Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google Cloud) willen migreren. De organisatie is gevestigd in Louisville, Kentucky, VS, maar met hun kennis en dienstverlening profiteren klanten wereldwijd van deze overname.

Lees het Engelstalige persbericht »
Veilig dataverkeer
De behoefte naar veilig werken groeit met de dag. Veel bedrijven hebben al de overstap gemaakt naar Office 365 technologie voor het verrijken of vervangen van de werkplek, maar zitten nog met vragen rondom dataverwerking en regelgeving. Hoe creëer je een veilige werkplek binnen de moderne werkplek?

SoftwareONE en Cognni Information Intelligence bieden je de gratis Office 365 QuickScan aan, waarbij je direct toegang hebt tot gedeelde informatie in de cloud. De intelligente tool wordt gekoppeld aan je Office 365 tenant en brengt de beveiligingsrisico’s van remote (samen) werken direct in kaart. 

Lees hier meer over de scan en bekijk de demo door Jurgen Hannink »
Snel naar de cloud met Microsoft QuickStarts
Gebruiksvriendelijke technologie zorgt voor tevreden medewerkers, waarbij in veel gevallen het aanbod van Microsoft oplossingen wordt geëvalueerd. Om een cloud visie om te zetten naar de werkelijkheid, heeft SoftwareONE daarom verschillende Quick Starts ontwikkeld.

De Quick Starts helpen je bij een snelle transitie naar de Microsoft Cloud zoals; de uitrol van Teams of juist een volledig Office 365 adoptie-traject. Maar ook beveiligingsvereisten binnen Microsoft 365 en kosten-besparingen binnen Azure komen aanbod. 

Ontdek de Microsoft Quikstarts »
SAP Assessment voor Zorg & Onderwijs
SAP-klanten zijn zich zeer bewust van de complexiteit van SAP-licenties, auditvereisten en de risico’s die kunnen voortvloeien uit "Indirect Use". Vooral de afgelopen maanden zien we dat het daadwerkelijk verbruik aanzienlijk is beïnvloed. Wil je snel inzicht in je huidige SAP gebruik en advies om wel/niet deel te nemen aan het DAAP-programma?

Met het SAP Assessment specifiek voor de sectoren Zorg en Onderwijs verkrijg je snel inzicht zoals het aantal ‘gecreëerde documenten’ of het aantal ‘documenten in gebruik’.

Begin nu met het SAP assessment »

PYRACLOUD

Cloud Spend Management.jpg
PyraCloud Cloud Spend Management

Een vast onderdeel van onze nieuwsbrief is ons platform PyraCloud. Wil je weten hoe je de maximale waarde kunt halen uit je softwareportfolio met PyraCloud, lees dan het interview met Sven Lap. In deze nieuwsbrief bespreken we de vernieuwingen aan het PyraCloud platform.


Met PyraCloud Cloud Spend Management bekijk en voorspel je het gebruik van de cloud in Azure, AWS, Office 365 en Adobe. Je krijg een duidelijk beeld van hoe je organisatie cloud resources gebruikt, je houdj de werkelijke uitgaven bij ten opzichte van de budgetten en je verbetert jouw cloud-omgeving met gecentraliseerde tagging. Klinkt dit interessant? Ga dan in gesprek met Sven Lap of vraag een demo aan van PyraCloud.


Heb je nog geen PyraCloud toegang? Vraag jouw persoonlijke login aan bij het Inside Sales team.

SOFTWAREONE OPLOSSINGEN

SAMSimple.jpg
SAMSimple
Naast beveiliging is het verkrijgen van inzicht in jouw bedrijfsmiddelen cruciaal. In 2020 zijn veel investeringen gedaan om medewerkers in staat te stellen vanuit huis te werken. Na de hectiek is het belangrijk om inzicht te krijgen in - en aandacht te schenken aan Software Asset Management. SAM is een belangrijke bedrijfsstrategie, die gericht is op het verkrijgen van inzicht en het optimaliseren van jouw fundamentele bedrijfsresource: software. SoftwareONE’s Managed Service SAMSimple helpt je om jouw licentiepositie te begrijpen, en zorgt ervoor dat je kosten kunt besparen en zeker bent van je zaak tijdens een audit.

Met SAMSImple:
  • verlaag je de softwarekosten;
  • verklein je de risico's;
  • optimaliseer je de operationele kosten en
  • realiseer je eenvoudig licentie- en contractbeheer.
Hero Banner

BLOGS EN EBOOKS

Photo
Blog: Microsoft Perpetual Licensing beschikbaar in CSP
Recent kondigde Microsoft aan dat eeuwigdurende (perpetual) licenties voor on-premise softwareproducten nu ook beschikbaar zullen zijn in CSP. Vanaf januari 2021 is het zover en kun je de licenties aanschaffen via een gelimiteerd aantal geautoriseerde partners. ONEClub van SoftwareONE is door Microsoft geselecteerd als een van die eerste partners. Jorn Piersma legt in zijn blog uit wat dit precies betekent en hoe het in zijn werk gaat.
Photo
eBook Endpoint Detection and Response
Dit eBook is al eens eerder aan bod gekomen, maar beveiliging is met alle thuiswerkers belangrijker dan ooit. Endpoint Detection and Response geeft meer kennis, meer inzicht en een betere bescherming tegen hedendaagse dreigingen. In dit eBook leggen we uit wat EDR is en waarom het een essentieel onderdeel moet zijn in de set van cybersecurity-oplossingen binnen iedere organisatie. Er worden significante voordelen geboden ten opzichte van de mogelijkheden van de traditionele endpoint tools. Ook voor jouw organisatie is het noodzaak om van de vaak reactieve houding naar een pro-actieve bescherming te gaan.

William Jansen, Senior Solution Specialist Security met jarenlange ervaring in de security-sector, gaat uitgebreid op de achtergrond, de definities, de mogelijkheden van Endpoint Detection and Response en bespreekt de toekomst van EDR.